Tilburg

Workshop fruitbomen snoeien in Oisterwijk

Afdeling:

Tilburg

Datum:

13-01-2024


Kosten:

€ 17,50

Kosten lid:

€ 10

Locatie:

Adres volgt na aanmelding

Oisterwijk

Wegens groot succes in 2023 staat deze workshop ook voor januari 2024 weer op de agenda!

 

Meer info:

Zowel interessant voor de deelnemers van afgelopen januari als voor nieuwe cursisten! Het snoeien van fruitbomen kan op verschillende manieren, en dat gaat boomdeskundige Wim van de Sande uitleggen in een tweeëneenhalf uur durende workshop in een boomgaard in Oisterwijk.
Onder het genot van een kopje koffie starten we met de theorie van het snoeien en korte uitleg van het gereedschap. Daarna gaan de cursisten de te snoeien takken markeren.
Samen bekijken we waarom juist déze takken verwijderd moeten worden en wordt de boom daadwerkelijk gesnoeid. Wim bespreekt met ons het eindresultaat en de vervolgstappen.
Dus, heeft u zelf één of meerdere fruitbomen of bent u van plan die te gaan planten, dan is deze leerzame workshop beslist een aanrader. Want door goed te snoeien, genereer je meer vruchtopbrengst!
Heeft u een specifieke vraag over het snoeien van uw fruitboom, breng dan een overzichtsfoto en twee detailfoto’s mee (graag A-4 print).

Zelf zorgen voor stevige schoenen, werkhandschoenen, eventueel snoeischaar en snoeizaag.
Zie voor meer foto’s van de vorige keer het fotoalbum op onze site.

Datum en tijd: groep 1 zaterdag 13 januari van 10.00 uur tot 12.30 uur.
Bij voldoende deelnemers start groep 2 diezelfde dag van 13.30 tot 15.00 uur.
Bij slecht weer stellen we de workshop(s) een weekje uit naar 20 januari dezelfde tijden. Houd deze datum dus ook vrij in uw agenda!


Kosten: € 10,- voor G&B leden; niet-leden betalen: € 17,50. Graag per pin te voldoen bij aanvang van de workshop.
Aanmelden: uiterlijk vóór 24 december 2023 bij tuinontwerpenadvies@outlook.com onder vermelding van uw lidmaatschapsnummer G&B.
Eind december gaan we de groepjes indelen. Heb je speciale voorkeur voor de ochtend of de middag, laat het dan bij de aanmelding weten.