Activiteiten & Actueel
ZUID-NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP BLOEMSCHIKKEN VOOR AMATEURS 25 maart 2017

Onze afdeling had twee deelnemers op het Zuid-Nederlands Kampioenschap Bloemschikken in Breda.
Els van de Ven deed mee in de select A-klasse met het thema ’t Turfschip. Zij had een onderwatersfeer gecreëerd met daarop een moderne schikking in glas. De containers waren gevuld met gekleurd water en alle materialen heel mooi op elkaar afgestemd. Het geheel was vernieuwend.
Het thema werd ook doorgevoerd in het verplichte werkstuk. De deelnemers kregen als ondergrond een palmblad op een voetje. Bij de presentatie van deze werkstukken ontstond zo een lokaal vol boten met prachtige zeilen.
Ralf van Asten (uit in de Ere – klasse) maakte een stoere schikking met het thema Oranjestad. Van fietsbanden had hij een ondergrond gemaakt. Door de flexibiliteit van het rubber heeft hij fraai de klemtechniek gebruikt en werden de waterbuisjes mooi weggewerkt. Onder in het arrangement waren Celosia (hanenkammen)gebruikt en bovenin zalmroze Franse tulpen. Helemaal voorjaar! De kronkeltakken van het verplichte werkstuk waren erg onwillig. Het werd een gevecht om er iets leuks van te maken. Helaas vielen we dit jaar als afdeling niet in de prijzen maar de deelnemers hadden een gezellige dag.
Voor het Nederlands kampioenschap, 6 t/m 8 oktober 2017, dat gehouden wordt in de Beursfabriek in Nieuwegein kun je nu al inschrijven (zie Opens external link in new windowwww.groei.nl). Diana Verbrugh

 

 

 

Naar boven

meer
21
Jan
Kruiden en appelmoes - Blik op de Tuin 884
15
Jan
Vergeten smaakmakers en paradijskorrels (Blik op de Tuin - 884)