November, Kransenmaand

Krans 1: dit jaar maar eens de modehype volgen en droogbloemen gebruiken.
We beginnen met een oasis krans (foto 1 zie hieronder), een basis van bladeren en hortensia, blad van eucalyptus hoeft niet droog te zijn, droogt vanzelf op de krans.
Foto 2: eerst de grotere bloemen en sterke kleuren toevoegen.
Foto 3: mooie kleine details toevoegen.
Ik heb niks gekocht, alle gebruikte materialen komen uit de tuin en zijn gedroogt op de vaas of in de tuin.
Met kerst balletjes erin en eventueel een simpel lichtsnoertje.
Christine van de Sande

November krans twee

De tweede krans bestaat uit een ijzeren ring of een krans van enkele takken die jezelf hebt gebonden.
Je begint weer met eucalyptus, maar bedekt de krans maar voor de helft, de rest blijft zichtbaar. Werk vanaf twee kanten naar het midden toe en voeg steeds toefjes  toe. In het midden een grotere bloem.
Je kunt ook naar één kant werken en werk het einde dan af met een mooi lint.

Een cadeautip is het boek Droogbloemen van Bex Partridge,  als je van droogbloemen houdt een echte aanrader.
Succes  met verzamelen en maken. Christien van de Sande

Kerstarrangement

Bloemschikvoorbeeld van december 2020 door Diana Verbrugh

Zie foto boven
Beschrijving:

1. In een schaal heb ik een getwijnde cirkel van plantenstelen gezet, je kunt hier allerlei stelen voor gebruiken zoals ook Zonnebloemen of Bamboe. De lengte van de stokken zijn ongeveer 10 cm langer dan de doorsnee van de schaal. (zie voorbeeld: foto onder)
  2. Om een matje te maken, twijn je eerst de op lengte geknipte stelen op 2 plaatsen. Je neemt 2x een lange dubbelde draad. Ik heb bindwire van Oasis gebruikt. Wikkeldraad kan ook.
  3. Aan het eind maak je er een cilinder van, door de laatste stelen met de eerste stelen aan elkaar vast te maken.
  4. De cilinder plaats je in de schaal. Ik heb hier stenen omheen gelegd voor de stevigheid.
  5. Vervolgens heb ik bottels met lange steeltjes door de rechtop staande stelen gestoken zowel horizontaal als bovenop. Ik heb ze droog verwerkt. Let erop dat de bottels iets uitsteken zodat de verhouding schaal en werkstuk in evenwicht blijft. Je kunt natuurlijk ook andere bessentakken (zoals bijvoorbeeld hulst) gebruiken.
  6. Led lampjes met een batterij geven extra sfeer.
  7. Voor de decoratie heb ik kerstballetjes, sterretjes en engelenhaar gelijmd in het kerststuk. Dennenappels en gedroogd goudkleurig skeletblad zijn in de schaal gelegd.

Veel plezier, Diana Verbrugh, docent bloemschikken Groei & Bloei afd. Tilburg e.o.

Bloemschikvoorbeelden

BLOEMSCHIKKEN EN MEER…

De  Drive-Thru Bloemschikwedstrijd op zondag 1 november 2020 gaat helaas niet door.
De duidelijke oproep van de premier Rutte om niet de grenzen van wat mogelijk is op te zoeken, heeft geleid tot het besluit om de drive-thru bloemschikwedstrijd niet door te laten gaan op zondag 1 november. De Werkgroep ZNK Bloemschikken gaat in overleg met Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder om een nieuwe datum plannen in het voorjaar. De subthema's worden aangehouden zodat jullie voorbereidingen niet voor niets zijn geweest. Het woordje Halloween zal verdwijnen.
De Werkgroep ZNK Bloemschikken komt zo snel mogelijk terug met informatie over de nieuwe datum.

Bericht van Diana Verbrugh
Beste bloemschikkers van de afdelingen in de regio Zuid,
Helaas gaat het ZNK Bloemschikken, het kampioenschap van regio Zuid op
11 oktober niet door. Samen met Land van Cuijk hebben we een nieuwe datum vastgesteld. Op zondag 7 maart 2021 vindt het ZNK Bloemschikken plaats in het City Resort in Mill. Dus zet deze datum maar vast in de agenda!

Maar… de ZNKB werkgroep wil jullie toch ook dit jaar nog uitdagen om je creativiteit te laten zien! We nodigen jullie van harte uit om mee te doen met een alternatieve wedstrijd. Na de drive-thru restaurants, drive-thru Coronatest-straat is nu het tijd voor een

Bloemschikcursussen
De aanvang van de bloemschikcursussen in Goirle en Tilburg zijn bij het uitkomen van deze nieuwsbrief nog niet bekend. De cursisten worden door de docenten op de hoogte gebracht. Tevens komen de nieuwe gegevens op de onze website tiburg@groei.nl te staan.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u informatie opvragen aan:
◊ Christine van de Sande, e-mail: christine(at)familievandesande.eu
◊ Diana Verbrugh, telefoon: 013 – 51 11 912