Tilburg

Welkom bij Groei & Bloei
Tilburg

Uitgelicht

125 jarig bestaan, onze geschiedenis

Het was eind 19e eeuw (1897) een heel andere tijd, maar toch is veel hetzelfde gebleven....

Meer

Terugblik 2022

Aan een activiteit deelgenomen? Hier kunt u het nogmaals meebeleven...

Meer

Onze activiteiten in 2022

Nieuwsgierig geworden? Kijk gauw...

Meer

VAN HET BESTUUR

Het jubileumjaar nadert stilaan het einde. Nog een paar maanden en we kunnen een mooi jaar met veel aansprekende activiteiten afsluiten. Interessante lezingen, leuke excursies, de reis naar de Floriade en als ‘kers op de taart’ straks het kerstbloemschikken. Daarover elders in dit blad meer, maar toch wil ik iedereen die in bloemschikken geïnteresseerd is er nog eens extra op wijzen. Het wordt een zeer speciale Ikebana-sessie! Verder doet het ons plezier te kunnen melden dat we in de persoon van Els Verhoeven – van de Ven een opvolgster hebben gevonden voor Christine van de Sande. Els gaat de groep van 8 cursisten in Goirle in eerste instantie vijf lessen geven. En als dat wederzijds goed bevalt dan gaat ze door natuurlijk. Wij als bestuur hebben er alle vertrouwen in dat het gaat lukken en wensen Els veel succes en vooral ook veel plezier bij deze nieuwe uitdaging. Beide bloemschikgroepen zitten vol. In Goirle staat één liefhebber op de wachtlijst. In Tilburg, waar Diana Verbrugh lesgeeft, is de groep met 11 cursisten ook helemaal bezet. En daarmee zijn we erg blij!
Verder denken we dat het jubileumjaar ook een positieve uitwerking heeft gehad op ons ledental. Nogal wat nieuwe leden hebben zich aangemeld. Maar ja, aan het einde van het jaar kan het saldo pas worden opgemaakt. Gewoonlijk zijn er ook nogal wat abonnementen die aflopen in december omdat ze bijvoorbeeld slechts voor één jaar zijn afgesloten. We hopen dat het scala aan activiteiten van het afgelopen jaar in combinatie met de door het bestuur ingeslagen weg (intensievere contacten met de plaatselijke groene clubs waarbij het accent op duurzaamheid ligt) meer mensen kan en zal verleiden tot een blijvend lidmaatschap dan de afgelopen jaren het geval is geweest. Wij zijn in ieder geval hoopvol gestemd wat dit betreft.
Ton van den Boom, secretaris

UIT DE NIEUWSBRIEF VAN DE BRABANTSE MILIEUFEDERATIE

De BMF, Brabantse Milieu Federatie, organiseert elke maand mooie, inspirerende en groene activiteiten zoals fietsexcursies, wandelingen en tentoonstellingen. Ook zijn er allerlei tips om zelf duurzaam aan de slag te gaan, bijvoorbeeld met cursussen en trainingen over voedselbossen, duurzame energieopwekking en groene omgevingsplannen.
Voor de 25e keer wordt op woensdagavond 12 oktober 2022 de Warandelezing georganiseerd. Voorgaande edities van deze lezing waren erg interessant en actueel. Dit jaar is het thema: Een beter milieu begint bij jezelf? Opgeven kun je jezelf via de site van de BMF Warandelezing 2022 - Brabantse Milieufederatie. Als je in de activiteiten bent geïnteresseerd, kun je jezelf op dezelfde website ook abonneren op de BNF Nieuws-brief.

JUBILEUMBOEK KAAISTOEP

Ter gelegenheid van het 25-jarig onderzoek in de Kaaistoep geeft de KNNV-afdeling Tilburg het boek De Kaaistoep uit. Het boek is geschreven door Paul van Wielink, Ron Felix, Jaap van Kemenade, Ad Mol, Theo Peeters, Guido Stooker en 23 gastauteurs en bevat bijdragen over 25 jaar onderzoek, de onderzoekers en de biodiversiteit in het gebied. Het is een prachtig boek van ruim 700 pagina’s, met veel beeldmateriaal. Het boek is voor € 25,- online te bestellen en te koop bij de boekhandels Livius en Gianotten in Tilburg en Buitelaar in Goirle.
Het boek bevat enorm veel foto’s en info over alle planten, vogels, insecten, amfibieën enz. Afgelopen januari (2020) zijn we met 25 leden van G&B afd. Tilburg e.o. onder begeleiding van een IVN gids in een klein deel van de Kaaistoep geweest. De tijd was toen te kort om er een goed beeld van te krijgen. Als u interesse heeft om er meer over te weten te komen is het boek te lenen in de bibliotheek of eventueel te bestellen via de boekhandel. Verdere info hierover is te vinden op: https://www.knnv.nl/afdeling-tilburg/boek-de-kaaistoep
Cees van Abeelen

 

 

 

Tuinlog

03 Oct

Harry Hakvoort

ZEVENZONENBOOM

01 Oct

Paul

Blauwe knipogen…

Meer

Agenda

Er zijn geen agenda items gevonden