Welkom bij Groei & Bloei

125 jarig bestaan

Zin om het jubileum '125 jaar bestaan' mee te organiseren? Lees dan hoe je je hiervoor kunt opgeven!

Aan een activiteit deelgenomen? Hier kunt u het nogmaals meebeleven...

Onze activiteiten in 2022

Onze activiteiten in 2021

Welkom op onze website

125-JARIG BESTAAN VAN ONZE AFDELING

Nog even…, het is bijna 2022. In dat jaar bestaat onze afdeling 125 jaar. Al meer dan een eeuw Groei & Bloei in Tilburg. Dat kunnen en mogen we uiteraard niet ongemerkt laten passeren. Al lang zijn we bezig met het treffen van de nodige voorbereidingen. Er is samen met leden tijdens een Algemene Leden Vergadering (ALV) geïnventariseerd wat voor ideeën er leven om dit feest luister bij te zetten. Hhulp is nog steeds welkom!!! Aanmelden kan bij de secretaris Ton van den Boom: 013 - 455 38 91 of ajmvdboom(at)home.nl
Het bestuur heeft nu in grote lijnen de plannen rond en wil die graag met u delen.

Plannen voor 2022 !

• We beginnen met de welhaast traditionele winterwandeling in januari. Deze keer op de Regte Hei in Goirle. En uiteraard proberen we er een feestelijk tintje aan te geven.
  • Er zijn twee lezingen gepland, één in het voorjaar en één in het najaar, hiervoor nodigen we twee bekende Nederlanders met groene vingers uit. We zoeken naar thema’s, die op dit moment relevant zijn. Bijvoorbeeld iets over de tuin die tegen klimaatontwikkelingen moet kunnen: droge zomers en toch ook natte voeten. Of een lezing over allerlei soorten tuinen. Nog anders kan het zijn als het gaat over de verborgen stadstuin of vormgeving in het groen. Wat het precies gaat worden is nog een verrassing, maar interessant zal het zeker zijn!
  • We gaan ook op reis. De voorbereidingen zijn al volop aan de gang. Eind mei willen we met de bus naar het Arboretum in Kalmthout (België) in combinatie met een bezoek aan de Heemtuinen in Rucphen. Begin september gaan we dan, weer met de bus natuurlijk, naar de Floriade in Almere. Houd er dus alvast rekening mee: geen vakantie plannen in die periodes. Een eigen bijdrage is wel iets waar u rekening mee moet houden.
  • Vanzelfsprekend hebben we oog voor de vele bloemschikkers die onze vereniging herbergt. We hebben iemand gevonden die in december op interessante wijze iets kan vertellen over kerstbloemschikken. En wel tijdens een op de praktijk gerichte workshop.
  • De programmacommissie heeft, in overleg met het bestuur, in een aantal gemeenten rond Tilburg een leuke en informele activiteit gepland. Zo kunnen ook leden van buiten Tilburg op een makkelijke manier meegenieten en nader kennis maken met elkaar en met bestuursleden. Hopelijk levert dat dan ook weer interessante onderlinge contacten op.
  • Tevens wordt bekeken of er een mooi verhaal is te maken over (een deel van) onze ongetwijfeld rijke historie.

ALGEMENE LEDENVERGADERING

Noteer vast in uw agenda:
De Algemene Ledenvergadering van onze afdeling vindt plaats op dinsdag 22 februari 2022.
Waar: Wijkcentrum De Symfonie, Eilenbergstraat 250, 5011 Tilburg-Noord.
Aanvang: 19.30 uur
Deze avond beschouwen we als de officiële opening van het jubileumjaar. Tevens zal het uitgewerkte programma van het jubileumjaar worden gepresenteerd. Na afloop wordt een consumptie aangeboden.

JUBILEUMBOEK KAAISTOEP

Ter gelegenheid van het 25-jarig onderzoek in de Kaaistoep geeft de KNNV-afdeling Tilburg het boek De Kaaistoep uit. Het boek is geschreven door Paul van Wielink, Ron Felix, Jaap van Kemenade, Ad Mol, Theo Peeters, Guido Stooker en 23 gastauteurs en bevat bijdragen over 25 jaar onderzoek, de onderzoekers en de biodiversiteit in het gebied. Het is een prachtig boek van ruim 700 pagina’s, met veel beeldmateriaal. Het boek is voor € 25,- online te bestellen en te koop bij de boekhandels Livius en Gianotten in Tilburg en Buitelaar in Goirle.
Het boek bevat enorm veel foto’s en info over alle planten, vogels, insecten, amfibieën enz. Afgelopen januari (2020) zijn we met 25 leden van G&B afd. Tilburg e.o. onder begeleiding van een IVN gids in een klein deel van de Kaaistoep geweest. De tijd was toen te kort om er een goed beeld van te krijgen. Als u interesse heeft om er meer over te weten te komen is het boek te lenen in de bibliotheek of eventueel te bestellen via de boekhandel. Verdere info hierover is te vinden op: https://www.knnv.nl/afdeling-tilburg/boek-de-kaaistoep
Cees van Abeelen

Tuinlog

Angela's tuin