Tilburg

Welkom bij Groei & Bloei
Tilburg

Uitgelicht

125 jarig bestaan, onze geschiedenis

Het was eind 19e eeuw (1897) een heel andere tijd, maar toch is veel hetzelfde gebleven....

Meer

Terugblik 2022

Aan een activiteit deelgenomen? Hier kunt u het nogmaals meebeleven...

Meer

Onze activiteiten in 2022

Nieuwsgierig geworden? Kijk gauw...

Meer

Kasteeltuinen Arcen zoekt bloemschiktalent

Een competitie voor bloemschikkers tijdens bloemenfestival Bloemig!
Kasteeltuinen Arcen geeft tijdens bloemenfestival Bloemig! een podium aan bloemschiktalent uit de brede regio. De organisatie zoekt naar bloemschiktalent dat op een creatieve manier bloemen omtovert tot florale kunst. Iedereen heeft de kans om zich te kwalificeren voor de bloemschikwedstrijd, zolang je maar passie en een mooi idee hebt voor het bloemschikken.
Een podium voor bloemstukken
De deelnemers wordt gevraagd een ontwerp te sturen voor een bloemstuk in één van de twee trendthema’s van Bloembureau Holland: ‘Bright and Breezy’ en ‘Wellness Bubble’. De 15 beste inzendingen krijgen een podium op het Toernooiveld van Kasteeltuinen Arcen. De bloemwerken worden getoond tijdens publiekstrekker Bloemenfestival Bloemig! dat plaatsvindt van donderdag 1 t/m maandag 5 september. Uit de kandidaten worden drie finalisten gekozen die op zaterdag 3 september hun bloemschikkunsten vertonen aan een jury. De winnaars maken kans op prijzen als een podium voor een bloemschikarrangement tijdens het Rozenfestijn 2023 of een verrassingspakket voor lichtkunstfestival Enchanted Gardens dat plaatsvindt bij het park in het najaar.
Bloemenfestival Bloemig!
De bloemschikwedstrijd is een passend element tijdens Bloemig!, aangezien het tijdens dit evenement draait om florale kunst. De bloem in al haar vormen, kleuren en geuren staat in de schijnwerpers en is verwerkt in diverse bloemarrangementen door professionele bloemschikkers. De bloemarrangementen zijn geplaatst op verrassende plekken in de tuinen. Daarnaast geven de professionele bloemschikkers dagelijks bloemschikdemonstraties.
Aanmelden voor de bloemschikwedstrijd kan tot 6 augustus via kasteeltuinen.nl/wedstrijdbloemig. De 15 beste inzendingen zijn te zien van 1 t/m 5 september in het park en de finale tussen de finalisten is live bij te wonen op zaterdag 3 september.

Tip van Diana: u kunt de Kasteeltuinen Arcen ook bezoeken met de kortingsbon op blz.15 van de G&B kortingsgids

125-JARIG BESTAAN VAN ONZE AFDELING

We willen uw speciale aandacht vragen voor de twee reizen die we dit jaar met de bus maken. Wij dachten eerder al een aantrekkelijk aanbod te hebben gedaan, maar op verzoek van de algemene ledenvergadering is de bijdrage uit de verenigingskas verhoogd, waardoor u nu voor een heel aantrekkelijk bedrag mee kunt naar Kalmthout en/of de Floriade. DOEN! Zo ziet u meteen dat het wel degelijk zin heeft om een jaarvergadering te bezoeken.  Voor ons als bestuur is het wel het moment om te toetsen hoe de leden over zaken denken en om eventueel voorstellen en beslissingen aan te passen
Kitty Kolen-Megens, voorzitter

JUBILEUMBOEK KAAISTOEP

Ter gelegenheid van het 25-jarig onderzoek in de Kaaistoep geeft de KNNV-afdeling Tilburg het boek De Kaaistoep uit. Het boek is geschreven door Paul van Wielink, Ron Felix, Jaap van Kemenade, Ad Mol, Theo Peeters, Guido Stooker en 23 gastauteurs en bevat bijdragen over 25 jaar onderzoek, de onderzoekers en de biodiversiteit in het gebied. Het is een prachtig boek van ruim 700 pagina’s, met veel beeldmateriaal. Het boek is voor € 25,- online te bestellen en te koop bij de boekhandels Livius en Gianotten in Tilburg en Buitelaar in Goirle.
Het boek bevat enorm veel foto’s en info over alle planten, vogels, insecten, amfibieën enz. Afgelopen januari (2020) zijn we met 25 leden van G&B afd. Tilburg e.o. onder begeleiding van een IVN gids in een klein deel van de Kaaistoep geweest. De tijd was toen te kort om er een goed beeld van te krijgen. Als u interesse heeft om er meer over te weten te komen is het boek te lenen in de bibliotheek of eventueel te bestellen via de boekhandel. Verdere info hierover is te vinden op: https://www.knnv.nl/afdeling-tilburg/boek-de-kaaistoep
Cees van Abeelen

 

 

 

Tuinlog

08 Aug

Anneke Duyvesteijn

Een bos van draad - Blik op de tuin 1069/33/2022

08 Aug

Anneke Duyvesteijn

Droog, droger, gortdroog…..

Meer

Agenda

Er zijn geen agenda items gevonden