Tilburg

Welkom bij Groei & Bloei
Tilburg

Uitgelicht

125 jarig bestaan

Zin om het jubileum '125 jaar bestaan' mee te organiseren? Lees dan hoe je je hiervoor kunt opgeven!

Meer

Terugblik 2020

Mee geweest met een activiteit? Hier kun je het nogmaals meebeleven.

Meer

Onze activiteiten in 2021

Onze activiteiten in 2021

Meer

Eindelijk!

We kunnen weer iets gaan doen! Meer dan een jaar is het onmogelijk geweest om samen er op uit te trekken om te genieten van een excursie naar een boomgaard, een park, een landgoed of wat dan ook. Lezingen: verboden. Vergaderen: niet toegestaan. Maar nu worden we weer wakker. Onze programmacommissie heeft er voor gezorgd dat we elkaar kunnen ontmoeten op interessante en uiteenlopende locaties. Elke maand een keer. Wij als bestuur verheugen ons erop jullie te kunnen zien en spreken tijdens deze activiteiten. We hopen dan ook, dat heel veel leden van deze gelegenheid gebruik zullen gaan maken. Uiteindelijk zijn we daarom ook lid van deze vereniging: om samen te genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft. Om er samen over te praten en erover te leren. Hier volgt een korte opsomming van de activiteiten die ons dit jaar nog te wachten staan:

  • 3, 5 en 7 juli: bezoek Wilhelminapark met Joost Werkhoven
  • 23 juli: bezoek De Kersenhof
  • 11 september: bezoek de Dijkgaerd in Kaatsheuvel
  • 9 oktober: bezoek landgoed Wellenseind
  • november: lezing van Bram van Beurden
  • januari 2022: winterwandeling met Goolse Geheimen over de Regte Heide

Dan mag ik ook zeker niet vergeten dat de bloemschikcursussen weer van start gaan in september. Er kunnen nog nieuwe cursisten inschrijven, omdat er nu enkele plaatsen zijn vrijgekomen.
En dan: volgend jaar bestaat de afdeling Tilburg van KMTP Groei & Bloei 125 jaar. We hebben een tijd geleden al tijdens een jaarvergadering ideeën geïnventariseerd om dit feest luister bij te zetten. Als bestuur kunnen we met de planning en verdere voorbereiding eind deze maand eindelijk van start. Want ook dat heeft helemaal stil gelegen. We kunnen bij de uitwerking en uitvoering van het programma in 2022 nog hulp gebruiken van onze leden. Als je je wilt inzetten voor één of meerdere onderdelen, meld dat dan even bij de secretaris: Ton van den Boom, ajmvdboom(at)home.nl of tel. 013 45 53 891. Eén persoon is al over de dam. En het spreekwoord zegt: dan volgen er meer. Ik ben benieuwd!
Ton van den Boom, secretaris

125-JARIG BESTAAN VAN ONZE AFDELING

Het 125-jarig bestaan is in 2022 aan de orde. Tijdens de Algemene Leden Vergadering van 2019 hebben we met de toen aanwezige leden een brainstromsessie gehouden om ideeën op te doen voor de viering van dit heugelijke feit. Talloze interessante suggesties zijn genoteerd. Maar de realisatie daarvan moet nu dus handen en voeten gaan krijgen. Het bestuur is te klein om dit allemaal zelf op zich te nemen. Wel zullen enkele bestuursleden een werkgroep vormen om het totale programma te coördineren. Maar we hebben meer handen nodig…
Daarom roepen wij (nogmaals) leden op zich aan te melden om voor een korte en overzichtelijke tijd zitting te nemen in een werkgroep die één van de nog te plannen activiteiten in dat jaar zal gaan regelen. Elke werkgroep zal worden bijgestaan door een bestuurslid.
Dus: kom erbij! Als we er iets moois van willen maken, dan moeten we dat ook samen regelen. Aanmelden kan bij de secretaris Ton van den Boom. Telefoon 013 455 38 91 of e-mail ajmvdboom(at)home.nl. We hopen dat het storm gaat lopen!

JUBILEUMBOEK KAAISTOEP

Ter gelegenheid van het 25-jarig onderzoek in de Kaaistoep geeft de KNNV-afdeling Tilburg het boek De Kaaistoep uit. Het boek is geschreven door Paul van Wielink, Ron Felix, Jaap van Kemenade, Ad Mol, Theo Peeters, Guido Stooker en 23 gastauteurs en bevat bijdragen over 25 jaar onderzoek, de onderzoekers en de biodiversiteit in het gebied. Het is een prachtig boek van ruim 700 pagina’s, met veel beeldmateriaal. Het boek is voor € 25,- online te bestellen en te koop bij de boekhandels Livius en Gianotten in Tilburg en Buitelaar in Goirle.
Het boek bevat enorm veel foto’s en info over alle planten, vogels, insecten, amfibieën enz. Afgelopen januari (2020) zijn we met 25 leden van G&B afd. Tilburg e.o. onder begeleiding van een IVN gids in een klein deel van de Kaaistoep geweest. De tijd was toen te kort om er een goed beeld van te krijgen. Als u interesse heeft om er meer over te weten te komen is het boek te lenen in de bibliotheek of eventueel te bestellen via de boekhandel. Verdere info hierover is te vinden op: https://www.knnv.nl/afdeling-tilburg/boek-de-kaaistoep
Cees van Abeelen

 

 

 

Tuinlog

13 Oct

Veris-lente

Week 40 2021 rustig nazomerweer

12 Oct

Paul

De zacht gele sluiers…

Meer

Agenda

Er zijn geen agenda items gevonden