Tilburg

Welkom bij Groei & Bloei
Tilburg

Uitgelicht

125 jarig bestaan, onze geschiedenis

Het was eind 19e eeuw (1897) een heel andere tijd, maar toch is veel hetzelfde gebleven....

Meer

Terugblik 2024

Aan een activiteit deelgenomen? Hier kunt u het nogmaals meebeleven...

Meer

Onze activiteiten in 2024

Nieuwsgierig geworden? Kijk gauw...

Meer

GEZOCHT BESTUURSLEDEN: VOORZITTER EN VERSTERKING PR

Het bestuur van de afdeling Groei & Bloei afdeling Tilburg e.o. is op zoek naar twee enthousiaste leden die willen aanschuiven in ons bestuur. Het gaat om een voorzitter en daarnaast iemand die versterking kan bieden aan het vullen van de website, het maken van de Nieuwsbrief en PR activiteiten, met de bedoeling om deze functie mettertijd over te nemen.

Taken van de voorzitter

 • Voorbereiden en leiden van de algemene ledenvergadering en bestuursvergaderingen
 • Zorgen dat besluiten genomen worden en ook uitgevoerd
 • Coördineren en uitvoeren van bestuurswerkzaamheden
 • Regelmatig aanwezig zijn bij activiteiten
 • Alert zijn op sfeer en betrokkenheid van leden binnen de vereniging en bestuur
 • Verwelkomen nieuwe leden per mail
 • Vertegenwoordigen van de vereniging
 • Initiatief nemen met betrekking tot visieontwikkeling en toekomstig beleid van de vereniging

Taken bestuurslid PR / communicatie

 • Algemene coördinatie van de communicatie en voorlichting binnen de  vereniging G&B afdeling Tilburg.
 • Zorgen dat de communicatiekanalen zoals de website, Nieuwsbrief, Facebook actueel zijn en op elkaar afgestemd. NB: op enkele onderdelen zijn ook andere vrijwilligers actief
 • Maken van de Nieuwsbrief en deze versturen. De content/inhoud komt van de Programmacommissie en bestuursleden
 • Handig zijn in het bewerken en plaatsten van foto’s op de website en in de Nieuwsbrief
 • Bijhouden van het email adressenbestand voor de Nieuwsbrief
 • Content uit de Nieuwsbrief en (pers)berichten van andere organisaties waarmee we samenwerken plaatsen op de website (Typo3, een eenvoudig content management systeem)
 • Hiervoor kunt u een cursus volgen die de landelijke Vereniging Groei & Bloei organiseert.
 • Bijwonen van de bestuursvergaderingen (4 tot 5 maal per jaar), waar o.a. het programma en de inhoud van de Nieuwsbrief besproken wordt
 • Schrijven van artikelen en persberichten is een pré, maar niet noodzakelijk

Bent u geïnteresseerd in een van deze functies of heeft u vragen? Neem dan contact op met Kitty Kolen voorzitter, k.kolen(at)home.nl of Mieke van Doorn, PR mieke.van.doorn(at)planet.nl

FACEBOOK Groei & Bloei Tilburg

De nieuwe Facebookpagina van Groei & Bloei Tilburg staat in de startblokken! We gaan daar de activiteiten van Groei & Bloei Tilburg e.o. promoten.
En natuurlijk delen we ook interessante groenweetjes van Groei & Bloei en anderen!
Klik hier Facebook om deze pagina te gaan volgen, te liken en te delen!

VAN HET BESTUUR

Als ik dit bericht schrijf is het eind april. Het zou dus al een volle maand voorjaar moeten zijn. En ja: de magnolia’s hebben prachtig gebloeid, de fruitboombloesem is alweer uitgesneeuwd, bomen staan volop in blad, bollen lijken bijna alweer op hun retour en vaste planten beginnen de zwarte grond te bedekken. De enkele mooie, warme lentedagen droegen de belofte in zich van een stralend voorjaar. Maar vooralsnog is die belofte niet echt ingelost: wat is het nog nat en koud. Tuinpaden lijken op modderpoelen, gazons zijn zo doorweekt dat vooral het mos goed gedijt en kwetsbare kuipplanten staan nog veilig binnen.
Als je niet naar buiten kunt dan zoek je natuurlijk binnen dingen te doen: volop voorzaaien om na de ijsheiligen - half mei - het zomergoed uit te kunnen planten, inspiratie op te doen in boeken en natuurlijk bij activiteiten van onze afdeling. Zo waren er veel leden naar de Algemene Ledenvergadering van 24 februari gekomen die gevolgd werd door een wandeling en een gezellige nazit bij restaurant Mozes in Goirle waar we het glas hieven op scheidend secretaris Ton van den Boom; lees daarover de bijdrage van voorzitter Kitty Kolen. Het bloemschikken op 6 maart bleek een succes te zijn, er was 20 maart een boeiende lezing over moestuinen en op het bezoek aan de Fuchsiakwekerij op 24 april kwam een grote groep belangstellenden af.
Ook al kwam het tuinseizoen wat langzamer dan gewenst op gang, plannen zijn er meer dan genoeg. Zo leest u in dit nummer meer over de ‘Toffe Tuinen dagen’ (15 en 16 juni), over het bezoek aan de Hobbytuin ‘Puur Natuur’ (6 juli), over een lezing ‘fruit verwerken’ (22 augustus) en over de septemberexcursie naar ‘Un bietje Groen’.
In het tijdschrift Groei & Bloei heeft u ook kunnen lezen dat het landelijk bestuur van de Vereniging per 1 januari een nieuwe voorzitter heeft: Femke Lampe. Een van haar eerste acties is uitgebreid kennismaken met de afdelingen. Onze afdeling bleek als eerste gereageerd te hebben: op woensdag 29 februari kwam een afvaardiging van ons bestuur en leden samen met Femke en Mariette van Vught (die de zorg draagt voor de landelijke Nieuwsbrief en de socials) naar Goirle om kennis te maken. Na beide dames bijgepraat te hebben over de activiteiten van onze afdeling bogen we samen over de vragen wat het Landelijke bureau – dat zich vooral sterk wil maken voor verbinden van en uitwisseling tussen afdelingen - voor onze afdeling zou kunnen betekenen en hoe wij nieuwe leden benaderen en proberen te binden. Een aandachtspunt dat we ook onder hun aandacht hebben gebracht betreft het werven van nieuwe bestuursleden. Actueel voor onze afdeling omdat de bestuurstermijn van Kitty Kolen eind dit jaar eindigt. Ook zou versterking wenselijk zijn voor website, Nieuwsbrief en PR. Lees meer hierover in onderstaand artikel. Veel lees- en nog meer tuinplezier komende maanden.  
Marion Corvers, secretaris

Tuinlog

30 Jun

Veris-lente

2024 week 26 Laatste

08 Jun

Paul

AFSCHEID…

Meer

Agenda

22 Aug

FRUIT VERWERKEN UIT JE EIGEN TUIN 22 AUGUSTUS

“Bijna iedereen heeft wel eens jam gemaakt of…

21 Sep

EXCURSIE NAAR UN BIETJE GROEN 21 september*

*Let op: foutje in datum nieuwsbrief! (Niet 13,…

Meer