Tilburg

Welkom bij Groei & Bloei
Tilburg

Uitgelicht

125 jarig bestaan, onze geschiedenis

Het was eind 19e eeuw (1897) een heel andere tijd, maar toch is veel hetzelfde gebleven....

Meer

Terugblik 2022

Aan een activiteit deelgenomen? Hier kunt u het nogmaals meebeleven...

Meer

Onze activiteiten in 2022

Nieuwsgierig geworden? Kijk gauw...

Meer

KERST IN DE THEETUIN UDENHOUT

♦ De serre en de schuur in kerstsfeer
♦ Bezoek de kerststal
♦ Tevens verkoop van vogeltaarten en kerststukken

Dit jaar ook een wenskerstboom. Hier kan elke bezoeker een kaartje inhangen, voor iemand die hij of zij een presentje gunt. Dit kan zijn voor een zieke, vrijwilliger of mantelzorger. Eind december worden uit alle kaartjes negen kaartjes uitgekozen. De personen op de kaartjes ontvangen een presentje.

Van 1 december tot eind december is de Theetuin elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur
Adres: Slimstraat 91, Udenhout
De koffie of thee staat [bijna] klaar, tot dan,
Sjef van de Brand

VAN HET BESTUUR

Dit is al weer de laatste nieuwsbrief van het jubileumjaar van Groei & Bloei Tilburg e.o. Een jaar waarin we, na twee wel erg rustige coronajaren, weer volop actief zijn. We hebben een aantal leuke excursies gehad, waarvan twee per bus. Ook hebben we de contacten met andere ‘groene’ organisaties verder aangehaald, waarbij we tal van mensen gesproken hebben die geïnteresseerd zijn in onze vereniging. Dit geeft ons een basis waarop we de komende jaren voort kunnen borduren om de toekomst van de vereniging zeker te stellen. In het kader van meer contact met andere groene groepen past ook een oproep van Katja Staring voor medewerking aan een ‘tegeltuinchallenge’. Kijk er eens naar en misschien vindt u het leuk om ondersteuning te bieden. Op deze manier kunnen we als leden van de vereniging Groei & Bloei bijdragen aan het vergroenen van tuinen en beginnende tuinliefhebbers een steuntje in de rug bieden.
Voor 2022 staat er nog één activiteit op het programma: een workshop kerst-bloemschikken in Ikebana stijl. U kunt zich daar nog voor aanmelden, als u geen of weinig ervaring hebt met bloemschikken is het een leuke kennismaking en voor onze vaste bloemschikkers biedt het een heel andere kijk op hun hobby. In deze nieuwsbrief vindt u ook weer een aankondiging van de eerste activiteiten voor het nieuwe jaar: een workshop fruitbomen snoeien, een vooraankondiging van de gebruikelijke winterwandeling en de datum van de Algemene Ledenvergadering tijdens welke we ook het volledige programma voor 2023 presenteren. Het conceptprogramma ziet er veelbelovend uit dank zij de activiteitencommissie. Wij hebben er als bestuur zin in. We hopen u ook!
Kitty Kolen-Megens, voorzitter Groei & Bloei Tilburg e.o.

Wij publiceren ook op facebook

GEZOCHT

Vrijwilligers én planten voor Tilburgse Tegeltuin Challenge
Katja Staring: De komende maanden coach ik een aantal Tilburgse tegeltuinbezitters met het onttegelen van hun tuin in het kader van de ‘Tilburgse Tegeltuin Challenge’. Deze organiseer ik in opmaat naar mijn nieuwe boek Van tegeltuin naar Jungle dat ik schreef naar aanleiding van het onttegelen van mijn eigen tuin (verschijnt begin 2023).
Het idee is dat de deelnemers tegels uit hun tuin wippen en de volgende zomer in een groene oase zitten. Deelnemers zijn enkele jonge starters, een buurthuis en ook een horecazaak wil aanhaken. Ik organiseer deze challenge geheel vrijwillig en be-dacht dat wat ondersteuning vanuit de leden van Groei & Bloei goed zou passen. Ik zoek:
♦ Vrijwillige ‘buddies’ die het leuk vinden om een keer actief mee te helpen of beschikbaar zijn voor advies
♦ Tuiniers die tuinplanten over hebben en deze graag ter beschikking stellen
Heb je Interesse? Stuur een mailtje naar mij, Katja Staring, via info(at)dailygreenspiration.nl

WINTERMARKT BIJ UN BIETJE GROENE IN TILBURG ZUID

Stichting Op Groene Voet organiseert op zondag 11 december:

Tilburg - Altijd al willen weten wat er van Ut Rooie Bietje is geworden? De 17 ondernemers die sinds twee jaar de boel laten groeien en bloeien op wat nu Un Bietje Groen is, nodigen je uit om te komen kijken, luisteren en proeven. Tijdens deze gezellige Wintermarkt in warme sferen zijn er verrassende kraampjes, leuke lichtjes, een gezellig kampvuur en veel ideeën om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Kinderen mogen gratis broodjes bakken, er is een kleding- en boekenruil (neem vooral ook wat mee!), er zijn smakelijke hapjes, lokale producten en bijzondere recepten, er is informatie over toffe tuinen en het hergebruik van materialen van o.a. hout, textiel en zilver. Door de middag heen zijn er verschillende kleine workshops waar je spontaan kan aanhaken. Ensemble d’O en ondernemers zorgen voor een akoestische muzikale beleving. Bezoekers met instrument zijn ook welkom om zich bij het kampvuur te scharen.
Alle informatie en het programma is te vinden op de Facebookpagina van Un Bietje Groen.
Jong en oud is welkom om elkaar te ontmoeten, te lachen te eten, te drinken en te genieten.
De Wintermarkt is gratis en open tussen 14:00-19:00 uur.  St. Op Groene Voet op Un Bietje Groen, Koningshoeven 62 in Tilburg

Kom vooral met de fiets omdat er beperkt parkeergelegenheid is. Buslijn 141 stopt vlakbij.

OPROEP VAN GROEI & BLOEI AFDELING MEIERIJSTAD

Geachte groenliefhebber,
De afdeling Meierijstad van Groei & Bloei organiseert op zondag 11 juni een kleine tuinbeurs in Veghel-Zijtaart (adres Doornhoek 3, 5465RC)
Aanvang 11.00 uur, sluiting 16.00 uur,de  toegang is gratis.
De stands zijn met name voor amateurkwekers en alle mogelijke tuinliefhebbers die wat interessants hebben voor de verkoop, vanzelfsprekend gerelateerd aan de tuin.
Men kan een stand huren voor de bijdrage van € 10,-.
Contactpersoon is Bea van Grinsven, tel. 06-13025596, e-mail: beavgr(at)gmail.com.  Inschrijving kan via dit e-mailadres.
Wij hopen dat er veel amateurkwekers zich zullen aanmelden!

JUBILEUMBOEK KAAISTOEP

Ter gelegenheid van het 25-jarig onderzoek in de Kaaistoep geeft de KNNV-afdeling Tilburg het boek De Kaaistoep uit. Het boek is geschreven door Paul van Wielink, Ron Felix, Jaap van Kemenade, Ad Mol, Theo Peeters, Guido Stooker en 23 gastauteurs en bevat bijdragen over 25 jaar onderzoek, de onderzoekers en de biodiversiteit in het gebied. Het is een prachtig boek van ruim 700 pagina’s, met veel beeldmateriaal. Het boek is voor € 25,- online te bestellen en te koop bij de boekhandels Livius en Gianotten in Tilburg en Buitelaar in Goirle.
Het boek bevat enorm veel foto’s en info over alle planten, vogels, insecten, amfibieën enz. Afgelopen januari (2020) zijn we met 25 leden van G&B afd. Tilburg e.o. onder begeleiding van een IVN gids in een klein deel van de Kaaistoep geweest. De tijd was toen te kort om er een goed beeld van te krijgen. Als u interesse heeft om er meer over te weten te komen is het boek te lenen in de bibliotheek of eventueel te bestellen via de boekhandel. Verdere info hierover is te vinden op: https://www.knnv.nl/afdeling-tilburg/boek-de-kaaistoep
Cees van Abeelen

 

 

 

Tuinlog

08 Jan

Paul

2022

14 Nov

Anneke Duyvesteijn

Een tuin op de toekomst voorbereid(2) - Blik op de…

Meer

Agenda

Er zijn geen agenda items gevonden