Tilburg

TOFFE TUINEN ROUTE TILBURG 17 en 18 juni 2023 Tiende editie!

In 2023  samen met Groei & Bloei Tilburg e.o. ook in Goirle!

Al jaren organiseert st. Op Groene Voet open tuinen routes, met elk jaar een ander, actueel thema:
– In ’17-’18 en ’19 waren dat blauwe tuinen’ routes in het voor&najaar, gericht op water- en klimaatvriendelijkheid
– In 2020 was de route gekoppeld aan de verkiezing voor de ‘10 Tofste Tuintjesvan Tilburg’
In september 2021 vond de creatieve Toffe Tuinen & Mooie Makers route plaats
– In 2022 was het thema #Stadsnatuur: hierin kwam alles samen. Meer dan 40 toffe tuinen en groene pareltjes waren open tijdens de hitte in juni ’22.
– In 2023 groeien we, samen met Groei & Bloei Tilburg e.o., verder tot in Goirle:)

Wil jij je tuin 1 of 2 dagen openstellen, meld je dan aan via toffetuinentilburg.nl Ken je iemand met een inspirerende tuin, stuur deze mail of onze website dan vooral door.We kijken uit naar je tuin! Groei & Bloei en Op Groene Voet

TOFFE TUINEN ROUTE TILBURG OP 18 en 19 juni '22

Toffe Tuinen Tilburg - route BINNENSTAD

Dit jaar is het thema #Stadsnatuur, en we zijn weer op zoek naar toffe tuinen en groene pareltjes, groot en klein, bijzonder op eigen wijze. Van particulieren, instellingen of ondernemers in Tilburg. In het bijzonder zijn we op zoek naar bijzondere, groene plekjes in de binnenstad!

Een Toffe Tuin is, in onze ogen, een gezonde, klimaatadaptieve, water- en/of natuurvriendelijke tuin. Deze hoeft niet onder architectuur te zijn ontworpen, het gaat om de inspiratie, gezelligheid en biodiversiteit. 

NK TEGELWIPPEN 2022

https://nk-tegelwippen.nl/

Het wipseizoen is weer begonnen: van 21 maart t/m 31 oktober spelen we het NK Tegelwippen. Welke gemeente wipt de meeste tegels en vervangt ze door groen? Het belooft weer een spannende wedstrijd te worden! Ruim 100 gemeenten hebben zich aangemeld en iedereen kan meedoen door tegels te wippen in z’n eigen (gevel)tuin!