Donderdag 20 februari Algemene ledenvergadering Groei & Bloei

Wij nodigen alle leden uit voor de jaarvergadering.
Datum en tijd: donderdag 20 februari, aanvang 19.30 uur
Plaats: MFA De Symfonie, Eilenbergstraat 250, 5011 EC Tilburg.
Telefoon 013 455 38 00

Agenda:

• Opening door de voorzitter
  • Notulen van de jaarvergadering 2019. Deze notulen kun je opvragen bij de secretaris ajmvdboom(at)home.nl
  • Jaarverslag van de secretaris
  • Jaarverslag van de penningmeester
  • Verslag van de kascontrolecommissie
  • Bestuursverkiezing: alle bestuursleden blijven beschikbaar
  • Plannen voor 2020
    • Planning van acviteiten
    • Begroting 2020
  • Rondvraag
  • Inhoudelijk deel jaarvergadering: De Eetbare Tuin

DE EETBARE TUIN

Na het formele deel van de jaarvergadering willen we ook dit keer een interessant inhoudelijk onderwerp bespreken: de eetbare tuin. We sluiten hiermee aan bij het thema van de Naonale Tuinweek in juni. We zien de laatste jaren andere vormen van (moes)tuinieren opkomen. Waar men vroeger een moestuin had uit noodzaak, zijn er nu heel andere moetien waarom mensen hier aan beginnen. Meer dan ooit is de moestuin, het
kweken van eten, verbonden met de wereld rondom ons. Het gaat voor veel tuinliefhebbers niet alleen om een leuke hobby of om gezondheid, maar ook om aandacht voor bio-diversiteit, de bijen, de milieukosten van het wereldwijde voedseltransport etc. De manier waarop voedsel wordt verbouwd is vaak ook anders dan in het verleden: op kleine schaal zoals bij de vierkante meter moestuin, in kleine tuinen of balkons, maar ook vaker samen met anderen in allerlei nieuwe initiatieven. Deze nieuwe vormen van het produceren van voedsel zien we bijvoorbeeld in perma-cultuur moestuinen, voedselbossen en de Herenboeren.
Twee van deze initiatieven hebben we uitgenodigd voor het informele deel van onze jaarvergadering. John Vermeer vertelt iets over de ontwikkelingen van het voedselbos in Brabant en de initiatiefnemers van de Coƶperatie Herenboeren Goedenjd vertellen iets over de start van dit project in Alphen. Uiteraard is daarna gelegenheid om vragen te stellen en/of met elkaar in gesprek te gaan. Wij sluiten de avond uiterlijk 22.00 uur af.