Tilburg

DE EETBARE TUIN (2021)

In de week van 13 tot en met 21 juni 2021 worden er weer tuinen opengesteld. Dit jaar kan het bestuur u twee activiteiten aanbieden.
Zondag 14 juni:
We hebben contacten met de Stadstuin (Piushaven) en met de Buurtmoestuin Korvel. Daar kunnen onze leden terecht op zondag 14 juni voor informatie over hun werk. (Meer hierover in de volgende nieuwsbrief.)
Zaterdag en zondag 20 en 21 juni
We hebben contact gehad met de Stichting Op Groene Voet in Tilburg.
Op 20 en 21 juni willen zij een tuinenroute uitzetten langs tuinen in de stad, die al werk hebben gemaakt van ‘meer water in de tuin’. Vraag is, of er nog Groei & Bloei leden zijn die aan dit initiaef willen deelnemen. De volgende link kun je gebruiken om je in te schrijven voor die tuinenroute: inschrijfformulier open Blauwe Tuinen route.
Je kunt op de twee genoemde dagen natuurlijk ook die tuinen gaan bekijken. (Meer informatie in de volgende nieuwsbrief.)

1000 Blauwe Tuinen in Tilburg
Stichting OpGroeneVoet werkt sinds 2013 aan iniaeven om Tilburg mooier en groener te maken én om dit samen met bewoners van de stad op te pakken. Wellicht kennen jullie de wedstrijd rondom ’t Schonste Strótje van Tilburg nog? Er zijn door deze actie meer dan 700 geveltuintjes bijgekomen in Tilburg.
2020 is het jaar van de Blauwe Tuinen
Het doel is om minimaal 1000 Tilburgse tuineigenaren een stap te laten zetten naar een watervriendelijkere tuin. En ze zijn goed op weg! Zie de plattegrond met de eerste 500 tuinen https://www.huisjeboompjebeter.nl/tilburg/kaart/

Heel Tilburg aan de TON
Ook zal er vanaf 1 april weer een regentonnenactie starten waarbij de waterton ook daadwerkelijk geïnstalleerd kan worden met overloopset om overtollig waar naar de tuin te laten lopen.

Blauwste Tuintje
Iedereen die dit jaar zijn ‘blauwe tuinscore’ berekent én een foto plaatst van zijn of haar tuin, kan meedoen voor mooie prijzen en meedingen naar de tel voor ’t Blauwste of Koelste Tuintje van Tilburg.