Welkom bij Groei & Bloei

125 jarig bestaan

Zin om het jubileum '125 jaar bestaan' mee te organiseren? Lees dan hoe je je hiervoor kunt opgeven!

Meer

Mee geweest met een activiteit? Hier kun je het nogmaals meebeleven.

Onze activiteiten in 2020

Meer

Helaas moeten wij de volgende door ons georganiseerde activiteiten aflasten wegens het Coronavirus

• Zaterdag 28 maart:  Tegelactie Intratuin Tilburg in samenwerking met Groei & Bloei
  • Zaterdag 18 april:  Voorjaarsevenement
  • Zaterdag 9 mei:  Lezing met wandeling door Moerenburg door een schaapherder

Wij houden u op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Jaarverslag van de secretaris

Dit verslag laat zien dat we als afdeling aardig wat acviteiten op poten hebben gezet. De belangstelling daarvoor was over het algemeen behoorlijk goed. Ondanks al onze inspanningen blij het ledenaantal zakken. Jammer, maar we blijven proberen nieuwe leden te werven! In deze Nieuwsbrief staat ook de uitnodiging voor onze jaarvergadering. Daaraan wordt een interessante acviteit gekoppeld. We hopen op een grote opkomst!
Het jaarverslag
In 2019 is de switch van Nieuwsbrief op papier naar digitale Nieuwsbrief gerealiseerd. Dit levert een belangrijke kostenbesparing op. Mieke van Doorn hee, zoals steeds, voor vier mooie Nieuwsbrieven gezorgd. Waarvoor veel dank! Deze switch is naar ons idee door de meeste leden goed ontvangen, slechts een 10-tal leden hee laten weten dat zij de brief per post willen krijgen. De anderen zijn blijkbaar tevreden over de digitale toezending. We hebben jdens de ledenvergadering in februari 2019 afscheid genomen van Jan van Esch als lid van de programmacommissie.
Maar hij hee in Cees van Abeelen een waardig opvolger gekregen! Het ledenaantal is in 2019 afgenomen met 12. Op 1 januari 2019 hadden we 228 leden, op 31 december 216. Veerg leden hebben bedankt, 18 leden werden (opnieuw) lid.

Jaaractviteiten 2019

• Zaterdag 18 januari: winterwandeling Pierenberg – Galgenven, Heukelom o.l.v. IVN-gids Ad Smits. Aantal deelnemers: 26

• Woensdag 13 februari: jaarvergadering Groei & Bloei afdeling Tilburg e.o. in Koningsoord in Berkel-Enschot. Aanwezig: het toch wel teleurstellende aantal van slechts 19 leden, inclusief het bestuur. We hebben met elkaar ideeën geïnventariseerd voor de viering van ons 125-jarig bestaan in 2023. Ook was er een leuke quiz.

• Zaterdag 23 maart: tegelace bij Intratuin. Ria en Diana hebben zich daar enorm voor ingezet! Er zijn wel 400 tegels ingeleverd en dus ook 800 plantjes weggegeven.

• Zaterdag 6 april: voorjaarsevenement in samenwerking met het Biodiversiteitsteam Goirle, met markt en plantenruilbeurs. Wel 300 bezoekers. Veel belangstelling dus.

• Zaterdag 25 mei: vanwege gebrek aan belangstelling is de bloemenworkshop bij Bloemenboerderij De Langendam in Waspik niet doorgegaan.

• Maandag 10 juni: open tuinenroute Tilburg. Zo’n 190 bezoekers kwamen af op de tuin van de familie v.d. Plas in Berkel-Enschot en de Theetuin De Brandshof in Udenhout. Een groot succes dus en één nieuw lid.

• Zaterdag 24 augustus: bezoek aan Physaliskwekerij ‘De Goudbes’ in Middelbeers, 21 deelnemers.

• Zaterdag 5 oktober: bezoek aan De Fruitboogerd in Gilze, 31 deelnemers.

• Donderdag 14 november: lezing van Wim Paul van der Ploeg: De magie van tuinieren, 30 deelnemers.

Namens het bestuur, Ton van den Boom, secretaris

De website van onze afdeling Tilburg e.o. is helemaal vernieuwd en is qua vormgeving gebaseerd op de landelijke website van Groei & Bloei. Kijk maar eens rustig rond, u zult zien dat de inhoud redelijk gelijk is gebleven aan die van de oude website maar er nu wat frisser uitziet.
In het menu Activiteiten vindt u de activiteiten van onze afdeling en in de Agenda vindt u naast onze komende activiteiten ook die van andere afdelingen. Ook is er al informatie over de Nationale Tuinweek (13 t/m 21 juni). Thema dit jaar is De Eetbare Tuin.

Ik wens u veel tuinplezier! Mieke van Doorn, webmaster Tilburg e.o.

Tuinlog

Veris-lente

Zomerbloeiers op de volkstuin

Angela's tuin