Tilburg

Welkom bij Groei & Bloei
Tilburg

Uitgelicht

125 jarig bestaan

Zin om het jubileum '125 jaar bestaan' mee te organiseren? Lees dan hoe je je hiervoor kunt opgeven!

Meer

Terugblik 2019

Mee geweest met een activiteit? Hier kun je het nogmaals meebeleven.

Meer

Activiteiten

Onze activiteiten in 2020

Meer

BLOEMSCHIKKEN IN NOVEMBER

Voor November Kransenmaand, klik hier.

KERSTARRANGEMENT BLOEMSCHIKKEN

Voor de bloemschikkers en geïnteresseerden onder u:
Omdat in de coronatijd geen Kerstworkshop bloemschikken gegeven kan worden en de bloemschikcursussen ook niet door kunnen gaan is er gezocht naar een andere oplossing om toch met de kerst een zelfgemaakt kerststuk in huis te kunnen hebben. Ook voor degenen die geen bloemschikcursus volgen is dit voorbeeld niet al te ingewikkeld om te maken!
Klik hier (... en scrol naar) voor het bloemschikvoorbeeld en de beschrijving van het kerstarrangement van december 2020 door Diana Verbrugh.

JUBILEUMBOEK KAAISTOEP

Ter gelegenheid van het 25-jarig onderzoek in de Kaaistoep geeft de KNNV-afdeling Tilburg het boek De Kaaistoep uit. Het boek is geschreven door Paul van Wielink, Ron Felix, Jaap van Kemenade, Ad Mol, Theo Peeters, Guido Stooker en 23 gastauteurs en bevat bijdragen over 25 jaar onderzoek, de onderzoekers en de biodiversiteit in het gebied. Het is een prachtig boek van ruim 700 pagina’s, met veel beeldmateriaal. Het boek is voor € 25,- online te bestellen en te koop bij de boekhandels Livius en Gianotten in Tilburg en Buitelaar in Goirle.
Het boek bevat enorm veel foto’s en info over alle planten, vogels, insecten, amfibieën enz. Afgelopen januari (2020) zijn we met 25 leden van G&B afd. Tilburg e.o. onder begeleiding van een IVN gids in een klein deel van de Kaaistoep geweest. De tijd was toen te kort om er een goed beeld van te krijgen. Als u interesse heeft om er meer over te weten te komen is het boek te lenen in de bibliotheek of eventueel te bestellen via de boekhandel. Verdere info hierover is te vinden op: https://www.knnv.nl/afdeling-tilburg/boek-de-kaaistoep
Cees van Abeelen

DE INGESTUURDE FOTO’S ZIJN TE ZIEN IN HET FOTOALBUM

We hebben van vijf leden foto's ontvangen van hun tuin. U kunt de foto's vinden in het fotoalbum

125-JARIG BESTAAN VAN ONZE AFDELING

Het 125-jarig bestaan is in 2022 aan de orde. Tijdens de Algemene Leden Vergadering van 2019 hebben we met de toen aanwezige leden een brainstromsessie gehouden om ideeën op te doen voor de viering van dit heugelijke feit. Talloze interessante suggesties zijn genoteerd. Maar de realisatie daarvan moet nu dus handen en voeten gaan krijgen. Het bestuur is te klein om dit allemaal zelf op zich te nemen. Wel zullen enkele bestuursleden een werkgroep vormen om het totale programma te coördineren. Maar we hebben meer handen nodig…
Daarom roepen wij (nogmaals) leden op zich aan te melden om voor een korte en overzichtelijke tijd zitting te nemen in een werkgroep die één van de nog te plannen activiteiten in dat jaar zal gaan regelen. Elke werkgroep zal worden bijgestaan door een bestuurslid.
Dus: kom erbij! Als we er iets moois van willen maken, dan moeten we dat ook samen regelen. Aanmelden kan bij de secretaris Ton van den Boom. Telefoon 013 455 38 91 of e-mail ajmvdboom(at)home.nl. We hopen dat het storm gaat lopen!

Tuinlog

01 Mar

Angela's tuin

Met stip genoteerd

Meer

Agenda

Er zijn geen agenda items gevonden